Svedd (inbunden)

svedd kopia.jpg
svedd kopia.jpg

Svedd (inbunden)

6.00

Helena är inspärrad. Hon har gått över gränsen, men vad är det hon har gjort?

En gång i veckan får Helena träffa en psykolog och i samtalen med honom rullas sanningen upp bit för bit. Under flera år hade hon ett förhållande med en man som gav henne mod att leva, trots de mörka hemligheter hon bar på. Men hon var alltid "den andra kvinnan" och till sist rasade Helenas sköra värld samman.
Vi får möta Helena i skärvor: samtalen med psykologen varvas med återblickar till barndomen och Helenas inre samtal med sitt livs kärlek. Berättelsen är full av nerv och spänningen stiger med insikten om vem Helena egentligen är. 

Svedd är en psykologisk spänningsroman som insiktsfullt skildrar en trasig människas desperata försök att skapa ett liv värt att leva.Pressröster om Svedd:

"Gustafsson har verkligen lyckats skriva en skrämmande och berörande text som kommer innanför kläderna på en."
- Tidningen Kulturen

"Sandra Gustafssons språk är på en högre nivå än de flesta andra i genren. Det är poetiskt och precist, utan tillstymmelse till klyschor eller utslitna metaforer. Samtidigt är det, vid behov, rått och obarmhärtigt.
Svedd är en imponerande debut och en av de romaner som stannar kvar. Alla frågor får inte svar, alla lager blottläggs inte. Kanske är det därför den fortsätter skava även sedan den hamnat i bokhyllan."
- Annika Bengtsson, Hallandsposten

"Sandra Gustafsson förmår sätta fingret såväl på förbrännande utsatthet som på moderna relationsvillkor [...] Rensat från konstruktioner arbetar sig Gustafssons språk genom det mest ohyggliga och fram träder en skapelseberättelse av det mindre ljusa slaget."
- Per Planhammar, Göteborgs-Posten

Quantity:
Add To Cart